Медичні послуги для українців

Відповісти
ie4ua_admin
Site Admin
Повідомлень: 25
З нами з: 07 листопада 2022, 22:25

Медичні послуги для українців

Повідомлення ie4ua_admin »

Якщо ви громадянин України, що прибув до Ірландії, то ви маєте права на отримання допомоги від Ірландської держави. Допомога включає: місце проживання, фінансову підтримку (соціальне забезпечення), право на роботу та медичні послуги.

HSE (Health Service Executive) — це державна служба охорони здоров’я Ірландії (на кшталт МОЗ).

Послуги, які вам надаються:
Ви зможете отримувати ті ж самі медичні послуги, що й люди, які проживають в Ірландії.

Ви також зможете звернутися до HSE (МОЗ) з приводу медичної картки. Ця картка буде вам потрібна для отримання певних безкоштовних медичних послуг в Ірландії.

Ви зможете отримати наступну допомогу:

сімейного лікаря - так званого GP (загальнопрактикуючий лікар)
медсестринську допомогу
місцеві медичні послуги - наприклад, фізіотерапевта, логопеда
лікарні або служби невідкладної допомоги
служби охорони здоров'я дітей
служби психічного здоров'я
служби опіки інвалідів
підтримка вагітності
догляд за людьми похилого віку
HSE (МОЗ) гарантує надання вищенаведених послуг. Незабаром ми оновимо цю сторінку з інформацією про те, як подати заявку на отримання цих послуг. Інформацію буде надано українською та російською мовами.

Якщо ви не розмовляєте англійською
Якщо ви не володієте англійською, повідомте про це медичний персонал і запитайте, чи можуть вони забезпечити перекладача для вас.

Завантажте розмовник, який допоможе вам спілкуватися під час невідкладної медичної допомоги (PDF, розмір 1,6 МБ, 84 сторінка)

Медична картка
Якщо у вас є медична картка, вам не потрібно буде платити за відвідування лікаря або за ліки, які призначає лікар. Ви автоматично отримуєте право на медичну картку.

Для подання заяви на отримання медичної картки потрібна така інформація:

Ваше ім'я, адреса та дата народження;
Номер Служби державного забезпечення (PPS);
згода та підпис лікаря загальної практики — якщо у вас немає лікаря загальної практики, якому ви надаєте перевагу, за вами та вашою сім'єю буде закріплений один лікар.
Номер Служби державного забезпечення (PPS) — це унікальний номер, який допоможе вам отримати доступ до соціальних послуг, державних послуг та інформації в Ірландії.

Номер PPS завжди складається з 7 цифр, за якими слідують 1 або 2 літери.

Інформацію про те, як отримати номер PPS ви отримаєте в аеропорту Дубліна. Якщо ви вже перебуваєте в Ірландії, зверніться до місцевого центру Intreo або філії. Співробітники допоможуть отримати номер PPS.
Подання заяви на отримання медичної картки
Щоб подати заяву на отримання медичної картки, виконайте такі дії:

Заповніть форму заяви — переконайтеся, що всі ваші дані вірні.
Надішліть заповнену форму поштою до National Medical Card Unit, PO Box 11745, Dublin 11, D11 XKF3 або електронною поштою на адресу PCRS.Applications@HSE.ie.

Завантажити форму заяви на отримання медичної картки

Якщо ви змінили адресу, повідомте нам про це. Ви можете втратити право на отримання медичної картки, якщо не оновлюватимете свої контактні дані.

Контактна інформація
При виникненні надзвичайної ситуації, у випадку загрози життю, зателефонуйте за номерами 999 або 112, для виклику швидкої допомоги. Це безкоштовні телефонні номери, на які можна телефонувати з будь-якого телефону.

Для отримання загальної інформації щодо медичних послуг, зателефонуйте в контакт-центр HSE (МОЗ) за цілодобовим номером. Наша команда розмовляє українською, і ми тут з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00.

Зателефонуйте HSElive за номером 1800 700 700 або 00 353 1 240 8787 та оберіть варіант 3.
Відповісти

Повернутись до “Медицина”