Отримання медичної карти

Відповісти
ie4ua_admin
Site Admin
Повідомлень: 25
З нами з: 07 листопада 2022, 22:25

Отримання медичної карти

Повідомлення ie4ua_admin »

Щоб подати заяву на отримання медичної картки:

Заповніть форму заяви — переконайтеся, що всі ваші дані вірні.

Посилання на форму заяви на отримання медичної картки: https://www2.hse.ie/services/healthcare-in-ireland/ukr-medical-card-application-form.pdf

📬Надішліть заповнену форму поштою до National Medical Card Unit, PO Box 11745, Dublin 11, D11 XKF3 або електронною поштою на адресу PCRS.Applications@HSE.ie.

Якщо ви змінили адресу, повідомте HSE про це. Ви можете втратити право на отримання медичної картки, якщо не оновлюватимете свої контактні дані. Medical Card (у вигляді пластикової картки) буде доставлено поштою за вказанною адресою.

🧨Що робити, якщо медична картка довго не приходить?

В SMS на вказанний в заявці номер має прийти регістраційний номер (Ref No) і ви можете перевірити стан розгляду ваших документів за цим посиланням: https://www2.hse.ie/services/medical-cards/after-you-apply-for-a-medical-card.html

☎️Якщо номер не приходить і взагалі тиша по цьому питанню, зателефонуйте HSElive за номером 1800 700 700 або 00 353 1 240 8787 та оберіть варіант 3. Лінія працює з понеділка по п'ятницю з 9 до 17 години.

Вам буде потрібно назвати ваш PPSN, дату народження та ім”я і запитати про статус вашої картки. Від оператора ви отримаєте необхідну інформацію.

Термінові випадки

Якщо щось термінове та загрожує життю, дзвонити 112 або 999 (швидка допомога - просити Ambulance).
Якщо щось термінове, але пацієнт може дістатися до шпиталю самостійно, потрібно знайти на карті найближчий шпиталь та номер його приймального відділення – emergency department. Зателефонувати туди, пояснити проблему, отримати підтвердження, що можна приїхати – викликати таксі та приїхати. Знайти відділення невідкладної допомоги (ЕД) поблизу (англійською мовою): https://www2.hse.ie/Apps/Services/EmergencyDepartments.aspx
Якщо потрібно негайно продовжити перерване лікування – дзвоніть сюди. + 353 1240 8787
Відділення невідкладної допомоги в лікарні займається такими проблемами:

серйозне захворювання
важкі травми
пацієнти, яким загрожує смерть
Відділення невідкладної допомоги надасть вам допомогу лише при таких серйозних проблемах. Зверніться до сімейного лікаря або чергового лікаря загальної практики для всіх інших видів лікування.

Якщо вам не загрожує безпосередня небезпека, не йдіть до відділення невідкладної допомоги, якщо ваш сімейний лікар не вкаже вам на це і не надасть вам направлення у лікарню. Якщо ви звертаєтеся до відділення невідкладної допомоги, і це не екстрена ситуація, вам доведеться довго чекати.

Незначні травми можна лікувати в травмпункті.
Відповісти

Повернутись до “Медицина”