Реакція Ірландії на ситуацію в Україні

Для людей які рятуються від конфлікту в Україні.
Відповісти
ie4ua_admin
Site Admin
Повідомлень: 25
З нами з: 07 листопада 2022, 22:25

Реакція Ірландії на ситуацію в Україні

Повідомлення ie4ua_admin »

Люди, які тікають від війни в Україні та вирішили приїхати до Ірландії, можуть подати запит на розміщення в державі після прибуття. Однак, на жаль, на даний момент є дефіцит житла, оскільки до Ірландії вже прибуло до 62,857 українців на додачу до значного збільшення кількості прибулих осіб з міжнародним захистом.

Будь-кому, хто планує приїхати до Ірландії, повідомляємо, що наразі неможливо гарантувати негайне розміщення, і їх просять взяти це до уваги, якщо ви подорожуєте до Ірландії.

Уряд Ірландії терміново працює над тим, щоб якомога швидше запровадити нове житло. Подальші оновлення будуть надані.

Політика щодо домашніх тварин

З 9 листопада 2022 року уряд Ірландії не зможе надавати житло яке дозволяє обслуговування домашніх тварин.


Відповідно до Директиви про Тимчасовий Захист, Ірландія надає екстрене житло особам, які тікають від війни в Україні та шукають прихисток. Надання житла, що фінансується державою, є надзвичайно складним на даному етапі та іноді житло не є доступним одразу.

Знайти житло, яке дозволяє утримання домашніх тварин у цьому контексті надзвичайно складно. Окрім того, розміщення домашніх тварин у помешканні, фінансованому державою, створює ризики, як для співмешканців, так і для постачальників послуг та самих тварин.

Якщо ви бажаєте скористатися державним житлом, вам необхідно самостійно організувати утримання свого вихованця за власний кошт.

Ірландія залишається вірною позиції солідарності з Україною та надання їй підтримки, і ми виконуємо нашу обіцянку допомагати людям, які були переміщені у результаті цієї жахливої війни.

Ми працюємо з нашими європейськими та міжнародними партнерами, щоб допомогти українцям.

Ірландія ніколи не бачила так багато новоприбулих за такий короткий період часу. Тисячі вже отримують допомогу.

Уряд, цивільні та державні службовці, а також добровольці по всій країні докладають всіх зусиль, щоб справитись з цією гуманітарною кризою, надаючи необхідну підтримку тим, хто потребує притулку та інших послуг.

Для реагування можуть залучатися і залучаються державні служби, але ми також і надалі потребуватимемо допомоги та підтримки громадськості.

Якщо ви можете, жертвуйте свій час або таланти на рівні громади через ваш місцевий Форум громадського реагування або зареєструвавшись на вебсайті Доброволець Ірландії.

Війна в Україні спричиняє постійні труднощі, такі як зростання цін на енергоносії, дефіцит енергозабезпечення та проблеми з ланцюжком поставок.

Усе це посилить тиск на існуючі служби, і матиме наслідки для кожної людини.

Протягом поколінь ірландці шукали притулку і можливостей за кордоном.

В ході історії Ірландія також мала давню традицію надавати підтримку іншим націям у важкі часи.

Так і належить робити.
Відповісти

Повернутись до “Тимчасовий захист”