Загальна інформація

Відповісти
ie4ua_admin
Site Admin
Повідомлень: 25
З нами з: 07 листопада 2022, 22:25

Загальна інформація

Повідомлення ie4ua_admin »

Переселенці, які прибувають до Ірландії за Temporary Protection, мають право на часткову безкоштовну медичну допомогу на рівних умовах із місцевими жителями. Безкоштовна медична допомога покриває далеко не все, особливо у стоматології. Звертаючись за будь-якою порадою та допомогою, уточнюйте проблему – так, буває ніяково, але від цього залежить, куди потрібно буде звернутися. Єдиних центрів з безліччю лікарів та процедур тут немає, система децентралізована.

Інформація з меддопомоги для українських переселенців англійською, російською та українською тут

За кожним готелем, де розміщують переселенців, закріплено лікарів. Вони приходять кілька разів на тиждень. Всю інформацію про це можна уточнити на ресепшн. Якщо переселенцю в готелі потрібна медична допомога, перший крок - звернутися на ресепшн (незалежно від того, гостра це проблема, чи хронічна). Ресепшн готелю також викличе швидку допомогу у разі екстреної потреби.

В даний момент кілька клінік Дубліна надають безкоштовну медичну допомогу переселенцям.

УВАГА: Навіть якщо переселенець знаходиться не в Дубліні, він все одно може отримати допомогу від цих клінік по телефону, у тому числі клініка може виписати по телефону рецепт на ліки та відправити його факсом до найближчої до переселенця аптеки. Пацієнту необхідно мати паспорт, номер PPS.

Необхідно заздалегідь зв'язатися з клінікою по телефону та уточнити можливий час прийому. Іноді у клініках бувають фахівці, які розмовляють російською чи українською, але не завжди. Переселенці можуть звертатись за допомогою до волонтерів, сервісу Google Translate, чи до ресепшн, щоб зв'язатися з клінікою.
Відповісти

Повернутись до “Медицина”