Сторінка 1 з 1

Як отримати PPSN (аналог ідентифікаційного номера)

Додано: 08 листопада 2022, 22:51
ie4ua_admin
З 7 березня, українці, які в’їхали до Ірландії згідно із Директивою про тимчасовий захист, можуть отримати PPS номер. PPS номер є аналогом ідентифікаційного номера в Україні. Він дасть вам право працювати, отримати матеріальну допомогу, підтримку та послуги, поки ви перебуваєте в Ірландії.

Посилання на офіційне джерело ви можете знайти Тут. Також там є переклад українською мовою, який крок за кроком розписує схему дій.

Якщо коротко, щоб отримати PPS номер, вам потрібно прийти у місцевий центр, або філію INTREO, адреси та мапу яких ви можете знайти тут, принести із собою відповідний лист від Міністерства Юстиції, який підтверджує ваш статус та ваші документи.

Українці зараз можуть отримати PPSN без відповідного листа від Міністерства Юстиції.

Також, є інформація, що з 9 Березня цей лист мають надавати в аєропорту (оновленої інформації на даний момент ми не маємо).


Також, в CityWest Hotel Дубліна уряд відкрив новий обробний центр. Цей заклад називають «першим портом заходу» для українців, які прибувають до Ірландії.

Їм негайно буде видано номер PPS, що надасть їм повний і негайний доступ до допомоги наданої державою, включаючи соціальну допомогу, житло та житло, працевлаштування, освіту та медичне обслуговування.

Також в аеропорту Дубліна буде доступний перекладач, щоб допомогти людям при оформленні.

Окрім City West Ukraine Support Centres відкрито у Корку та Лімерику

Cork Hanover Quay:
https://goo.gl/maps/aLNqBL5axZNyDVPL8

Cork Intreo Hannover Street
https://goo.gl/maps/3nxfhWAXSQhXvGzF7

Limerick, Dominick Street:
https://goo.gl/maps/SkGf1AkzxDtwyMRi9